Zwanger worden voor de tweede keer

Je denkt misschien dat je weet wat je kunt verwachten, maar elke zwangerschap is anders. Een tweede zwangerschap kan heel anders zijn dan de eerste.

Wat te doen als je moeite hebt met zwanger worden voor de tweede keer?

Het is makkelijk om te denken dat zwanger worden voor de tweede keer eenvoudig zal zijn, maar soms komt er secundaire onvruchtbaarheid om de hoek kijken. Dit betekent dat je moeite hebt om opnieuw zwanger te worden nadat je al een kind hebt gehad.

Onderstaand vijf belangrijke factoren die het lastig kunnen maken om voor de tweede keer zwanger te worden.

Leeftijd: veel stellen die later in hun leven zwanger worden, willen snel een tweede kind. Leeftijd en hoelang je al probeert, zijn dan belangrijk. Wanneer een vrouw wordt geboren heeft zij al haar eicellen. Hoewel je niets kunt doen aan het aantal eicellen, kun je de gezondheid ervan wel ondersteunen met een gezonde levensstijl. Dit geldt ook voor sperma: een gezond dieet en positieve gewoontes verbeteren de kwaliteit.

Voeding en dieet: veel ouders eten niet gezond genoeg. Een gezond dieet en de juiste voedingsstoffen in de drie maanden voor de conceptie kunnen de kwaliteit van eicellen en sperma verbeteren en zo de kans op een zwangerschap vergroten.

Vitaminen: het verbeteren van je voeding en levensstijl kan veel verschil maken. Prenatale vitaminen zoals Proceive Vrouw en Proceive Man helpen je lichaam voorbereiden op de conceptie met uitgebreide formuleringen die de voedingsbehoeften van zowel mannen als vrouwen ondersteunen.

Seks: vaker seks hebben is belangrijk om voor de tweede keer zwanger te worden, meestal minstens drie keer per week. Veel stellen hebben niet genoeg seks omdat ze moe zijn. Het gebruik van ovulatieteststrips kan helpen om de juiste momenten te plannen.

Vermoeidheid: tegen het weekend zijn jullie vaak moe. Het is belangrijk om bij te slapen en tijd voor jezelf te nemen. Stellen die proberen voor een tweede kind te gaan, kunnen ook een jong kind hebben dat niet goed slaapt, wat extra vermoeidheid kan veroorzaken. Voldoende slaap is belangrijk om stress te verminderen en je immuunsysteem te ondersteunen. Voor vrouwen kan slaapgebrek de hormoonbalans verstoren, wat kan leiden tot onregelmatige menstruatie en een langere tijd om zwanger te worden.

Stellen die moeite hebben om voor de tweede keer zwanger te raken, slagen er uiteindelijk toch in. Voor oudere stellen is het belangrijk om binnen een bepaalde tijd hulp te zoeken als het niet lukt.