Vrouwelijke Vruchtbaarheid

Voor vrouwen is de meest vruchtbare periode meestal in het midden van de twintig en de vruchtbaarheid begint af te nemen na de leeftijd van 35. Dit komt doordat naarmate vrouwen ouder worden, ons follikelaantal (eicellen) afneemt. Het totale aantal follikels dat op elk moment overblijft, staat bekend als de ovariumreserve. Deze neemt geleidelijk af met een constant tempo tot de leeftijd van ongeveer 35 jaar, of wanneer de ovariumreserve is afgenomen tot ongeveer 25.000 follikels.

Het tempo van afname versnelt na de leeftijd van 35 jaar tot aan de menopauze, wanneer nog slechts ongeveer 1.000 follikels overblijven.

Ouder worden is onvermijdelijk en we kunnen niet voorkomen dat het aantal follikels afneemt. Daarom moet onze focus liggen op de kwaliteit van de overgebleven follikels.

Ondersteuning van eicel kwaliteit

Voor de eisprong ondergaat het vrouwelijke eitje een belangrijk rijpingsproces dat 3-5 maanden vóór de eisprong begint. Een goede manier om deze fase te overwegen, is “Trimester Nul”.

Gedurende deze tijd rijpt het eitje binnen een gestructureerde omgeving die een follikel wordt genoemd. De follikel zal het eitje voeden totdat het klaar is om bij de eisprong in de eileider te worden vrijgegeven.

Het rijpingsproces van het eitje vergt veel energie en de eifollikel moet worden ondersteund.

Tekening plek eicel en follikel

Eicel-ontwikkeling

Zoals te zien is in het onderstaande diagram, duurt het ongeveer 90 – 120 dagen voordat het eitje zich ontwikkelt vanuit een kleine follikel tot een volwassen eitje dat klaar is voor de eisprong. De eierstokken bevatten op elk moment follikels in alle stadia van ontwikkeling.

Het rijpingsproces van het eitje vergt veel energie en de eifollikel moet worden ondersteund. Een aantal follikels zal het proces starten en door natuurlijke selectie zal het eitje van de beste kwaliteit worden geselecteerd bij de eisprong (ovulatie) en in de eileider worden vrijgegeven. De eifollikel die vandaag aan zijn reis begint, zal over 3-5 maanden klaar zijn voor de eisprong.

Het verbeteren van voeding en levensstijl 3 maanden voor de ovulatie kunnen een positieve hebben op de kwaliteit en dus de vruchtbaarheid.

Schematische weergave eicelontwikkeling

Voedingsstoffen

Voedingsstoffen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de eicel, de baarmoeder en het hormonale systeem. Elke maand ontwikkelt de voortplantings- en hormonale cyclus een eicel, bereidt de baarmoeder voor en voert een breed scala aan andere processen uit om de juiste vruchtbare balans te creëren.

Het duurt ongeveer 90 dagen voordat de vrouwelijke eicel volwassen is voordat de eisprong plaatsvindt. Daarom is het zo belangrijk om voorafgaand aan de conceptie een evenwichtige en gezonde voeding met essentiële voedingsstoffen te nemen.

Witte poeder bevat essentiële voedingsstoffen

Over Proceive® Kinderwens Vrouw

Voedingsstoffen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de eicel, de baarmoeder en het hormonale systeem. Veel van deze processen maken gebruik van voedingsstoffen. Een gezonde levensstijl, een evenwichtige voeding en voldoende lichaamsbeweging zijn belangrijk bij het proberen zwanger te worden. Het kan moeilijk zijn om alle benodigde voedingsstoffen uit je normale eten te halen in de drukke wereld van vandaag. Hier kan Proceive® Kinderwens Vrouw helpen door de extra ondersteuning te bieden die nodig is voor een optimale voorbereiding op het zwanger worden.

Grafische weergave ondersteuning zwanger worden

Er zijn twee formules van Proceive® Kinderwens Vrouw:

Proceive® Kinderwens Vrouw is wetenschappelijk geformuleerd voor vrouwen onder de 35 jaar. Het bevat een uitgebreide formule van 28 essentiële voedingsstoffen om zwanger te worden, waaronder foliumzuur in de vorm van L-Methylfolaat.

Proceive® Kinderwens Max Vrouw is geformuleerd voor vrouwen van 35 jaar en ouder of voor vrouwen van elke leeftijd die al meer dan 12 maanden proberen zwanger te worden. Het bevat de hoogste hoeveelheden voedingsstoffen met 33 essentiële voedingsstoffen voor het zwanger worden, waaronder foliumzuur maar ook zink, choline en inositol.

Als je vragen hebt over welk product het beste bij je past, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Proceive Kinderwens

PROCEIVE® Vrouw

€29.95

PROCEIVE® Max Vrouw

€59.95

PROCEIVE® Vrouw & Man Duopak

€52.45

PROCEIVE® Omega 3

€24.95