Mannelijke vruchtbaarheid

Als het gaat om conceptie, is de gezondheid van mannen net zo belangrijk als die van vrouwen – hoewel dit vaak over het hoofd wordt gezien. Zaadcellen leveren 50% van het genetische materiaal van een baby, en conceptie zal niet plaatsvinden tenzij een gezonde, goed gevormde zaadcel bij het ei kan komen en het kan binnendringen.

Mannen moeten tussen de 40 en 300 miljoen zaadcellen produceren om vruchtbaar te zijn. Dit is een intensief proces en de energie die nodig is om deze cellen te creëren is aanzienlijk. Het meest voorkomende probleem met zaadcellen zijn tekorten aan voedingsstoffen. Mannen hebben verschillende voedingsstoffen nodig om gezonde zaadcellen te produceren.

Zaadcelgezondheid

De geproduceerde zaadcellen zijn een product van hun omgeving, dus het is cruciaal om het voortplantingssysteem goed te laten functioneren. Voedingsstoffen zijn nodig om zowel de omgeving juist te krijgen (hormonale balans, bloedsuikerspiegel, immuunsysteem, circulatie, enz.) als om de ontwikkeling van de zaadcellen te ondersteunen. Het nemen van stappen voor gezonde zaadcellen kan een impact hebben op de zaadcelgezondheid.

Het goede nieuws is dat er elke 74-100 dagen nieuwe zaadcellen worden aangemaakt, dus positieve dieet- en leefstijlveranderingen kunnen al in slechts 3 maanden invloed hebben op de zaadcelgezondheid.

Hoe worden zaadcellen gemaakt?

Het produceren van zaadcellen is de belangrijkste functie van het mannelijke voortplantingssysteem. De wetenschappelijke term voor de productie van zaadcellen is spermatogenese en het is een voortdurend proces.

De productie van zaadcellen duurt ongeveer 100 dagen: 74 dagen voor de ontwikkeling van de zaadcellen en nog eens 20-30 dagen om volwassen te worden.

Mannen hebben ook een biologische klok

Ook de vruchtbaarheid van mannen begint af te nemen rond de leeftijd van 40 tot 45 jaar. De afname van de vruchtbaarheid wordt veroorzaakt door de afname van de hoeveelheid en kwaliteit van de geproduceerde zaadcellen.

Schematische weergave zaadcelontwikkeling

Kop

Het hoofd van de zaadcel bevat al het chromosomale materiaal. Deze chromosomen dragen het genetische materiaal van de vader, inclusief het chromosoom dat bepaalt of de baby een jongen of een meisje wordt.

Middenstuk

Dit deel voorziet de zaadcel van zijn energiebron, die verantwoordelijk is voor het vermogen van de staart om te bewegen en de zaadcel zelfstandig te transporteren. Voldoende energie in de vorm van een molecuul genaamd ATP is cruciaal voor de productie en beweeglijkheid van zaadcellen.

Staart

De staart van de zaadcel wordt aangedreven door mitochondriën. De energie van de mitochondriën in de staart van een zaadcel stelt deze in staat te zwemmen en door het vrouwelijke voortplantingsstelsel te bewegen, wat de kans op het bevruchten van een eicel vergroot. Zonder een goed functionerende staart kan de zaadcel in cirkels zwemmen of helemaal niet zwemmen, in plaats van in een rechte lijn vooruit.

Witte poeder bevat essentiële voedingsstoffen

Voedingsstoffen

Als je bedenkt wat sperma nodig heeft om zich te ontwikkelen en welke reis ze moeten afleggen om een kans te maken om een eicel te bevruchten, is het makkelijker te begrijpen waarom een goede gezondheid bij mannen net zo belangrijk is als bij vrouwen als het om conceptie gaat. Voedingsstoffen spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van de zaadcel tijdens de 100-daagse cyclus.

Het goede nieuws is dat vanwege de continue 100-daagse cyclus van zaadproductie, het mogelijk is om de kwaliteit van sperma relatief snel te verbeteren door een gezonde, evenwichtige voeding met de juiste voedingsstoffen.

Over Proceive® Man

Voedingsstoffen spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de zaadcellen. Een gezonde levensstijl, een uitgebalanceerd dieet en voldoende beweging zijn belangrijk bij het zwanger worden. In de drukke wereld van vandaag kan het moeilijk zijn om alle voedingsstoffen die je nodig hebt uit uw dieet te halen. Dit is waar Proceive® Men kan helpen door de extra ondersteuning te bieden die nodig is om een ​​goede gezondheid vóór de conceptie te ondersteunen.

Schematische weergave ondersteuning ontwikkeling zaadcellen

Proceive® Kinderwens Man is wetenschappelijk samengesteld voor mannen onder de 40 jaar. Het bevat een uitgebreide formule van 26 essentiële voedingsstoffen om een baby te verwekken, waaronder Co Q10, Zink en Selenium.

Proceive® Kinderwens Max Man is samengesteld voor mannen vanaf 40 jaar en ouder en/of mannen die al meer dan 12 maanden proberen zwanger te worden. Het bevat de hoogste hoeveelheden voedingsstoffen met 33 essentiële voedingsstoffen voor het verwekken van een baby, waaronder Zink, Seleniun maar ook o.a. L’Arginine.

Als je vragen hebt over welk product het beste bij je past, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

PROCEIVE® Man

€29.95

PROCEIVE® Max Man

€59.95

PROCEIVE® Vrouw & Man Duopak

€52.45