Zwangerschap Trimester 3

Zwangerschap Trimester 3

Wat kun je verwachten in het derde trimester?

Week 28 tot de geboorte van je baby staat bekend als het derde trimester. Het derde trimester markeert de laatste loodjes, terwijl het lichaam zich voorbereidt op de geboorte van je baby, het einde van de zwangerschap is in zicht. We zijn er bijna! De foetus blijft groeien in gewicht en omvang en de lichaamssystemen worden verder ontwikkeld.

Tijdens het derde trimester blijft je baby zich ontwikkelen. De longen en nieren rijpen verder. In de 36e week kan het hoofdje van de baby zich “vastzetten” (in het bekken zakken). Dit is een proces dat “indalen” wordt genoemd. De botten van de schedel blijven zacht om de doorgang door het geboortekanaal te vergemakkelijken.

Naarmate het derde trimester vordert, is het heel gewoon dat je je ongemakkelijker gaat voelen. Omdat je baby groeit en de buikholte verdicht, kan je moeite hebben om diep adem te halen of ‘s nachts comfortabel te slapen. Het is belangrijk dat je in het derde trimester kunt rusten waar dat mogelijk is.

Van oudsher is bekend dat angst- of stressniveaus hoger zijn als de zwangerschap ten einde loopt, begrijpelijk omdat de zenuwen van vóór de bevalling beginnen op te spelen. Verschillende veranderingen en symptomen die je tijdens het derde trimester kunt ervaren, zijn; Een verhoogde huidtemperatuur omdat de foetus lichaamswarmte uitstraalt, waardoor je je warm/heet voelt. De behoefte om vaker te plassen omdat de baby meer druk uitoefent op je blaas. Zwelling van de enkels, handen en gezicht (oedeem) omdat je lichaam vocht vasthoudt. Je kunt last krijgen van beenkrampen en brandend maagzuur. Terwijl valse weeën (Braxton-Hicks-weeën) met onregelmatige tussenpozen kunnen beginnen als voorbereiding op de bevalling.

Het is heel belangrijk om tijdens de zwangerschap goed voor jezelf te zorgen, maar dat geldt nog meer in het laatste trimester. Probeer manieren te vinden om alles te doen om het zo comfortabel mogelijk te maken en ontspan zo vaak mogelijk voordat het kleine wonder arriveert en het leven een stuk drukker wordt! Het energieniveau en gezondheid op peil houden is cruciaal, zowel tijdens je zwangerschap als na de komst van je baby.

Tegen het einde van het derde trimester zal je baby ongeveer 19 tot 21 centimeter lang zijn en tussen de 6 en 9 pond wegen.

Hoe kan Proceive helpen?

Proceive biedt voeding voor jou en je baby op optimale niveaus, afgestemd op trimester 3.

Voor jouw baby

  • Foliumzuur (methylfolaat) Bevat 400 g in zijn natuurlijke vorm om een betere absorptie te ondersteunen. Foliumzuur draagt bij tot de groei van het weefsel van de moeder tijdens de zwangerschap.
  • Botten en spieren Vitamine D ondersteunt de instandhouding van normale botten en spierfuncties.
  • Hart Vitamine B1 ondersteunt de normale functie van het hart

Voor jou

  • IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine.
  • Vermoeidheid IJzer, Magnesium en Vitamine B2 dragen bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
  • Hersenen Pantotheenzuur (Vitamine B5) draagt bij tot normale mentale prestaties, terwijl Magnesium bijdraagt tot een normale psychologische functie.

Voor jou en je baby

Ons Omega 3 product kan worden ingenomen voor extra nutritionele voordelen voor jou en je baby.

  • Gezichtsvermogen; De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen van de foetus en van zuigelingen die borstvoeding krijgen.
  • Ontwikkeling van de hersenen; De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen van de foetus en van zuigelingen die borstvoeding krijgen.
  • Hart; Omega 3 EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart.

PROCEIVE® Trimester 3

€24.95

PROCEIVE® Omega 3

€24.95