Zwangerschap Trimester 1

Zwangerschap Trimester 1

Wat kun je verwachten in het eerste trimester?

Het eerste trimester begint op de eerste dag van je laatste menstruatie en duurt tot het einde van week 12. Dit is het begin van je zwangerschap en het is een zeer belangrijke tijd voor de ontwikkeling. Hoewel het misschien niet lijkt alsof er veel gebeurt in de eerste dagen van de zwangerschap, vinden de meest belangrijke veranderingen en ontwikkeling plaats tijdens het eerste trimester als het embryo zich nestelt in de baarmoederwand.

Een met vruchtwater gevulde zak, de vruchtzak, omgeeft de foetus gedurende de hele zwangerschap. Het vruchtwater is vloeistof die door de foetus wordt aangemaakt en de foetus beschermt. Het helpt ook de temperatuur van de foetus te regelen.

De placenta is een orgaan in de vorm van een platte koek dat alleen tijdens de zwangerschap groeit. Het hecht zich aan de baarmoederwand met kleine uitsteeksels die darmvlokken worden genoemd. De bloedvaten van de foetus groeien vanuit de navelstreng in deze darmvlokken en wisselen voeding en afvalstoffen uit met het bloed van de moeder.

De navelstreng is een koordachtige streng die de foetus met de placenta verbindt. De navelstreng bevat twee slagaders en een ader, die zuurstof en voedingsstoffen naar de foetus brengen en afvalstoffen van de foetus afvoeren.

Tijdens de eerste 8 weken wordt een foetus een embryo genoemd. Het embryo ontwikkelt zich snel en tegen het einde van het eerste trimester is het een volledig gevormde foetus, die gemiddeld slechts 3 tot 4 centimeter lang is. Dat is een enorme groei in de eerste 12 weken!

Zorg goed voor jezelf in deze periode. Het is heel gewoon om in het eerste trimester last te hebben van ochtendmisselijkheid, krampen, gevoelige borsten, vermoeidheid en moeheid. Misschien moet je in deze periode meer rusten of kleinere maaltijden eten. Of misschien ben je een van de gelukkigen die helemaal geen last heeft van deze symptomen.

Hoe kan Proceive helpen?

Proceive biedt voeding voor jou en je baby in optimale hoeveelheden, afgestemd op het eerste trimester. Het bevat foliumzuur in de vorm van L-methylfolaat. Foliumzuur wordt aanbevolen voor de eerste 12 weken van de zwangerschap.

Voor jouw baby

  • Foliumzuur (L-Methylfolaat) Bevat 400 gram in de natuurlijke vorm om een betere opname te ondersteunen. Foliumzuur draagt bij aan de groei van het weefsel van de moeder tijdens de zwangerschap.
  • Celdeling Dit is een periode van snelle groei. Vitamine B12 speelt een rol in het proces van celdeling.
  • Botontwikkeling Calcium en vitamine D ondersteunen de instandhouding van normale botten.

Voor jou

  • Hormonale activiteit Vitamine B6 draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit.
  • Energieondersteuning Vitamine B1 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
  • Vermoeidheid IJzer, Magnesium en Vitamine B2 dragen bij tot een vermindering van vermoeidheid en moeheid.

Voor jou en je baby

Ons Omega 3 product kan worden ingenomen voor extra nutritionele voordelen.

  • Gezichtsvermogen De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen van de foetus en van zuigelingen die borstvoeding krijgen.
  • Ontwikkeling van de hersenen De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen van de foetus en van zuigelingen die borstvoeding krijgen.
  • Hart Omega 3 EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart.

PROCEIVE® Trimester 1

€24.95

PROCEIVE® Omega 3

€24.95