Zwangerschap Trimester 2

Zwangerschap Trimester 2

Wat kun je verwachten in het tweede trimester?

Het tweede trimester is de middelste periode van je zwangerschap, van 13 tot 28 weken. Vaak is het tweede trimester een keerpunt – je begint je iets beter te voelen en je begint iets te zien. Misschien krijg je zelfs te horen dat je de zogenaamde zwangerschapsgloed hebt! Ochtendmisselijkheid vermindert meestal tegen die tijd en de extreme vermoeidheid en gevoelige borsten nemen meestal af. De eetlust kan ook toenemen, maar pas op dat je niet “eet voor twee”. 200 extra calorieën per dag volstaan in het tweede trimester.

Wat het kleintje betreft, de foetus begint nu te groeien in omvang en gewicht. Hij of zij schopt, beweegt en kan van links naar rechts draaien. De ogen zijn geleidelijk naar de voorkant van het gezicht verschoven en de oren zijn van de hals naar de zijkanten van het hoofd verhuisd. De foetus kan je stem horen en herkennen en is bezig reflexen te ontwikkelen, zoals slikken en zuigen. De placenta is volledig ontwikkeld in het tweede trimester. De hersenen ondergaan hun belangrijkste groeiperiode vanaf de vijfde maand.

In het tweede trimester moet je merken dat de baby beweegt. Dit kan aanvoelen als fladderen of knetteren van belletjes. In dit stadium is de baarmoeder gegroeid tot de hoogte van de navel. Bij sommige vrouwen kan dit zelfs betekenen dat de navel naar buiten komt en de zwangerschap dus zichtbaarder wordt. De huid van je buik kan door de groei gaan jeuken en er kan wat pijn zijn aan de zijkanten van het lichaam door het uitrekken van de baarmoeder. Je kan een zachte olie proberen om de huid soepel en zacht te houden.

De onderbuik kan pijn doen omdat de gewrichtsbanden worden uitgerekt om de baarmoeder te ondersteunen. De behoefte om vaak te plassen kan afnemen naarmate de baarmoeder uit de bekkenholte groeit, waardoor de druk op de blaas afneemt en er minder druk op de blaas komt te staan.

Het is belangrijk te beseffen hoe geweldig je lichaam is, want het blijft tijdens de zwangerschap hard werken om je baby te vormen. Tegen het einde van het tweede trimester zal je baby ongeveer 13 tot 16 centimeter lang zijn en ongeveer 2 tot 3 pond wegen.

Hoe kan Proceive helpen?

Proceive biedt voeding voor jou en je baby in optimale hoeveelheden, afgestemd op het eerste trimester. Het bevat foliumzuur in de vorm van L-methylfolaat. Foliumzuur wordt aanbevolen voor de eerste 12 weken van de zwangerschap.

Voor jouw baby

  • Foliumzuur (L-Methylfolaat) bevat 400 gram in zijn natuurlijke vorm om een betere absorptie te ondersteunen. Foliumzuur draagt bij aan de groei van het weefsel van de moeder tijdens de zwangerschap.
  • Celdeling Dit is een periode van snelle groei. Vitamine B12 speelt een rol in het proces van celdeling.
  • Botontwikkeling Calcium en vitamine D ondersteunen de instandhouding van normale botten.

Voor jou

  • Hormonale activiteit Vitamine B6 draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit.
  • Energieondersteuning Vitamine B1 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
  • Vermoeidheid IJzer, Magnesium en Vitamine B2 dragen bij tot een vermindering van vermoeidheid en moeheid.

Voor jou en je baby

  • Ons Omega 3 product kan worden ingenomen voor extra nutritionele voordelen.
  • Gezichtsvermogen De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen van de foetus en van zuigelingen die borstvoeding krijgen.
  • Ontwikkeling van de hersenen De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen van de foetus en van zuigelingen die borstvoeding krijgen.
  • Hart Omega 3 EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart.

PROCEIVE® Trimester 2

€24.95

PROCEIVE® Omega 3

€24.95