Waarom een preconceptiesupplement nemen?

De gezondheid voor zowel mama’s als papa’s-to-be is zeer belangrijk. Voedingsdeskundige Gaye Godkin onderzoekt de redenen om een ​​supplement te overwegen als u denkt aan of momenteel probeert zwanger te worden.

Iets meer dan een derde van de stellen zal zwanger worden in de eerste maand, terwijl het voor anderen een veel langere weg kan zijn, waarbij factoren zoals leeftijd, algemene gezondheid en reproductieve gezondheid van invloed zijn op hoe lang het duurt. Ongeveer 1 op de 6 stellen krijgt met de vruchtbaarheid.

De toenemende eisen van een moderne levensstijl hebben een aanzienlijke impact op onze voedingsgezondheid. Stress, angst, gebrek aan slaap, diëten en slechte voeding hebben allemaal invloed op het vermogen van het lichaam om voedingstoffen op te nemen welke nodig zijn om de reproductieve gezondheid te optimaliseren.

Het verbeteren van voeding en levensstijl gedurende slechts drie maanden voordat u probeert zwanger te worden, kan een aanzienlijk verschil maken voor beide geslachten, aangezien zowel het mannelijke als het vrouwelijke voortplantingssysteem voldoende voedingsondersteuning nodig heeft om bij te dragen aan de kwaliteit van sperma en eicellen.

VOOR VROUWEN

Hormonen en hun juiste afgifte tijdens de vrouwelijke maandelijkse cyclus zijn zeer afhankelijk van de voedingsstoffen die een vrouw consumeert. Vrouwelijke hormonen vereisen een selectie van vitamines en aanverwanten om een ​​tijdige afgifte van de noodzakelijke hormonen te ondersteunen. Zonder deze voedingsstoffen kan het gevoelige evenwicht worden verstoord. Veel vrouwen die met vruchtbaarheidsproblemen te maken hebben, hebben hormonale onevenwichtigheden.

VOOR MANNEN

Voor mannen geldt dat het lichaam ongeveer elke 74 dagen een nieuwe partij sperma produceert. Dit is goed nieuws voor mannen, aangezien positieve veranderingen in het voedingspatroon en belangrijke aanvullingen de kwaliteit van het sperma elke 3 maanden kan veranderen.

FOLIUMZUUR

Foliumzuur is afkomstig van de B-vitamine folaat, het is van vitaal belang dat een vrouw voor de bevruchting en tijdens de zwangerschap voldoende foliumzuur in haar lichaam heeft om onder andere aangeboren afwijkingen te voorkomen. Het ministerie van Volksgezondheid raadt vrouwen aan om ten minste drie maanden voor de zwangerschap foliumzuur in te nemen. Omdat het een in water oplosbare vitamine is, wordt het niet in het lichaam opgeslagen en daarom moet het dagelijks worden ingenomen. Helaas bieden voedselbronnen op dit moment onvoldoende hoeveelheden, dus aanvulling is noodzakelijk. Alle Proceive-producten bevatten de aanbevolen 400 ug foliumzuur.

VITAMINE B

Vitamine B is oplosbaar in water, wat betekent dat het lichaam het niet kan opslaan en het wordt dagelijks uitgescheiden. Vitamine B speelt een belangrijke rol in de cellulaire stofwisseling. Een van de belangrijkste functies is hun rol in de energieproductie in de cel. Zonder voldoende energie kan het lichaam geen hormonen produceren om uiteindelijk de bevruchting te ondersteunen.

VITAMINE D

De zonnevitamine – het werkt als een steroïde hormoon in het lichaam. Het is absoluut noodzakelijk dat elke vrouw die een zwangerschap overweegt, voldoende vitamine D in haar lichaam heeft. Vitamine D kan in het menselijk lichaam worden geproduceerd onder invloed van zonlicht. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen een tekort vitamine D hadden. Een vitamine D supplement is vooral in de wintermaanden erg belangrijk.

IJZER, CALCIUM EN MAGNESIUM

IJzer, calcium en magnesium zijn belangrijke mineralen in het lichaam. Vrouwen en soms ook mannen hebben vaak een tekort aan deze mineralen. De ontwikkeling van de foetus is zeer afhankelijk van deze essentiële voedingsstoffen. Het huidige voedingspatroon bevat aanzienlijk minder van deze belangrijke voedingsstoffen, de vermindering hiervan wordt toegeschreven aan de consumptie van bewerkte voedingsmiddelen.

Spijsverteringsproblemen zoals PDS (Prikkelbare darm syndroom), glutenallergie of voedselintoleranties verminderen het vermogen van het lichaam om deze voedingsstoffen in de darm op te nemen. Het is zeer aan te raden om het niveau van deze minarelen te verhogen voor de bevruchting door middel van het innemen van een goed voedingssupplement.

In de hectiek van het huidige bestaan kan het moeilijk zijn om al deze voedingsstoffen in uw voeding te krijgen. Dit is waar supplementen zoals Proceive kunnen helpen, door extra ondersteuning te bieden die nodig is om een ​​goede preconceptiegezondheid te ondersteunen.