Vruchtbaarheidstips voor vaders

Als het gaat om het krijgen van een baby, gaan veel mensen ervan uit dat de gezondheid van hun kleintje geheel aan de moeder ligt. Hoewel vrouwen gezond moeten zijn om hun lichaam voor te bereiden op het dragen van een baby, is het niet alleen aan hen om een gezonde baby maken. Een baby krijgen is een partnerschap en het belang van de gezondheid van de vader mag niet over het hoofd worden gezien. In feite zegt de hoofdauteur van een recent Brits onderzoek dat bevindingen aantonen dat mannen die een gezin willen stichten minimaal drie maanden voor de bevruchting een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon moeten hebben.

We hebben een aantal adviezen voor aanstaande vaders opgesteld om uit te leggen hoe hun gezondheid de ongeboren baby kan beïnvloeden en waarom ze ook prioriteit moeten geven aan hun eigen gezondheid en levensstijl.

EETPATROON

Het spreekt voor zich dat een gezonde voeding altijd heel belangrijk is. U weet echter misschien niet dat als het voedingspatroon van een man niet goed is, dit de kans op bevruchting daadwerkelijk kan beïnvloeden. De kwaliteit en kwantiteit van sperma kan worden beïnvloed door het voedsel dat u eet en u moet hier rekening mee houden wanneer u probeert een baby te krijgen. Maar het goede nieuws is dat sperma elke drie maanden wordt vernieuwd, dus eventuele veranderingen in uw voedingspatroon kunnen vrij snel een positief effect hebben.

Over het algemeen verschillen de voedingsmiddelen die een positief effect hebben op de vruchtbaarheid van mannen niet veel van die vrouwen, dus is het makkelijk en raadzaam om samen gezond te eten. Specifiek voor mannen zijn voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan zink en selenium prima voor het ondersteunen van de vruchtbaarheid en de gezondheid van het sperma. Zink vind je in grote hoeveelheden in oesters, rundvlees en schaaldieren, en paranoten staan erom bekend dat ze rijk zijn aan selenium

Als u moeite heeft om goed te eten of ervoor wilt zorgen dat u deze voedingsstoffen elke dag binnenkrijgt, kan een supplement zoals Proceive Men helpen. Dit zorgt ervoor dat u alles binnen krijgt wat uw lichaam nodig heeft om de productie van sperma en de vruchtbaarheid te ondersteunen.

ROKEN EN ALCOHOL

Naast een slecht voedingspatroon kunnen roken en regelmatig alcohol drinken ook de gezondheid en vruchtbaarheid van het sperma beïnvloeden. Van roken is aangetoond dat het de vruchtbaarheid van mannen op veel verschillende manieren beïnvloedt:

  • Vermindert de kwaliteit en kwantiteit van uw sperma
  • Heeft invloed op het zwemvermogen van uw sperma
  • Het verandert het DNA in uw sperma

Daarnaast kan passief roken de vrouwelijke vruchtbaarheid en zwangerschap beïnvloeden – nog een reden om te proberen te stoppen.

Naast roken kan het regelmatig drinken van alcohol vruchtbaarheidsproblemen bij mannen veroorzaken. Wat het drinken van alcohol betreft:

  • Veroorzaakt verlies van interesse in seks
  • Verlaagt uw testosteronniveau
  • Verlaagt de kwaliteit en kwantiteit van uw sperma

Gelukkig kan de aangerichte schade hersteld worden gemaakt zodra de alcoholconsumptie wordt verminderd, dus het maken van een of twee kleine veranderingen kan een enorm verschil maken voor de vruchtbaarheid van mannen.

DAGELIJKSE ACTIVITEITEN

Enkele kleine dagelijkse dingen kunnen ook van invloed zijn op uw vruchtbaarheid:

Wist u dat uw testikels zich buiten uw lichaam bevinden omdat ze iets koeler moeten zijn om sperma van hoge kwaliteit te produceren? Door het aanbrengen van enkele kleine veranderingen in uw huidige levensstijl kunt u een verschil maken voor het sperma, bijvoorbeeld geen warme laptop op schoot leggen en warme baden vermijden.

Over het algemeen is lichte lichaamsbeweging ook goed voor de mannelijke vruchtbaarheid. Door een paar keer per dag in beweging te zijn, blijft u op een gezond gewicht, wat belangrijk is voor een normale spermaproductie. Een goede workout helpt ook om stress te verminderen en geeft een goed gevoel. Ernstige stress kan de productie van sperma beperken, dus het zal helpen om stappen te ondernemen om de stress in uw leven te verminderen.

ZORG ERVOOR DAT U UW BABY DE BESTE KANS GEEFT

Als het sperma in slechte staat verkeert, zal het moeilijker zijn om naar de vrouwelijke eicel te zwemmen en deze binnen te dringen, waardoor het moeilijker wordt om zwanger te worden. Het aanbrengen van enkele veranderingen in uw voedingspatroon en levensstijl kan niet alleen uw kansen op een baby beïnvloeden, maar ook de gezondheid van uw baby.

Bekijk uw huidige voedingspatroon en gewoonten en begin waar mogelijk positieve veranderingen aan te brengen. Studies hebben aangetoond dat het verbeteren van voeding en levensstijl gedurende slechts drie maanden voordat u probeert zwanger te worden, een merkbaar verschil kan maken voor de gezondheid van het sperma. Het Proceive-assortiment bevat op maat gemaakte supplementen voor mannen en vrouwen, zodat zowel u als uw partner positieve stappen kunnen zetten om ervoor te zorgen dat uw lichaam alle voedingsstoffen krij