Voorbereid op het vaderschap: de voordelen van prenatale supplementen voor mannen

Wanneer jullie samen dromen van een kindje, willen jullie een gezonde omgeving creëren voor jullie toekomstige kindje. Voor vrouwen begint dit al vóór de zwangerschap, waarbij het aanbevolen wordt om foliumzuur in te nemen. Op deze manier bereid je je lichaam voor op een eventuele zwangerschap. Maar hebben mannen ook een supplement nodig? Het antwoord is: ja!

Als het gaat om supplementen, moet je het zo zien: als jij een prenataal supplement neemt, zou hij dat ook moeten doen.

Aangezien mannen en vrouwen verschillende voedingsbehoeften hebben, is het belangrijk om een prenataal supplement te kiezen dat speciaal is ontworpen voor mannen.

Kunnen mannen een prenataal supplement voor vrouwen gebruiken?

Bij het nemen van supplementen moet je voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat je binnen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van elke vitamine blijft. Dit verschilt voor mannen en vrouwen.

Een voorbeeld: vrouwen hebben meer ijzer nodig dan mannen – volwassen mannen wordt aanbevolen om dagelijks 8 mg in te nemen, terwijl dit voor vrouwen 18 mg is.

Hoewel het prenatale supplement voor vrouwen belangrijke voedingsstoffen bevat zoals foliumzuur, ijzer en choline, is het belangrijk dat een prenataal supplement voor mannen specifieke vitaminen bevat die zijn ontwikkeld om de mannelijke vruchtbaarheid te ondersteunen.

Wat zou een supplement voor mannen moeten bevatten?

Foliumzuur

Vergelijkbaar met het preconceptionele supplement voor vrouwen, is een belangrijke voedingsstof in een preconceptioneel supplement voor mannen foliumzuur of folaat.

Bij vrouwen speelt foliumzuur een enorm belangrijke rol, omdat het o.a. de hersenen van je baby ondersteunt. Aan de andere kant kan foliumzuur ook de spermafuctie en DNA-synthese ondersteunen.

Hoewel de meeste prenatale vitaminen foliumzuur bevatten (een synthetische vorm van foliumzuur), gebruiken Proceive-producten, inclusief Mens & Vrouwen Conceptie, L-Methylfolate, wat de meest opneembare en bioactieve vorm is.

CoQ10

Co-enzym Q10 is een antioxidant die door het lichaam wordt geproduceerd. CoQ10 is belangrijk voor de groei en het onderhoud. Studies hebben ook gevonden dat supplementen van CoQ10 de beweeglijkheid van sperma kunnen verbeteren.

Selenium

Selenium speelt een belangrijke rol in de gezondheid van het mannelijke voortplantingssysteem, met name bij de productie en beweeglijkheid van sperma. Het is belangrijk om voldoende selenium binnen te krijgen. Tijdens spermatogenese, het proces van de ontwikkeling van sperma, zijn sperma cellen gevoelig voor oxidatieve schade, wat hun kwaliteit kan verminderen. Selenium fungeert als een antioxidant en beschermt het sperma tegen deze schade, wat cruciaal is voor de voortplanting.

Proceive® Men bevat 26 vitamines, mineralen en aminozuren om mannen die zich voorbereiden op conceptie en het krijgen van een baby alle benodigde ondersteuning te bieden.

Proceive® Max Men is speciaal ontwikkeld voor mannen boven de 40 die proberen zwanger te worden, evenals voor diegenen die al een jaar of langer bezig zijn met proberen. Het bevat 33 zorgvuldig gekozen aminozuren, vitamines en mineralen, elk in een vorm die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen.

Wat kunnen mannen nog meer doen?

Naast het nemen van een prenataal supplement zijn er een aantal dingen die mannen kunnen doen om het vruchtbaarheidsproces te ondersteunen:

  • Een gezond gewicht behouden
  • Voldoende bewegen
  • Stress beheren
  • Niet roken en drinken minimaliseren
  • Vermijd het bewaren van telefoons in je zak

Kortom, door samen te werken aan een gezonde levensstijl en het gebruik van de juiste supplementen, verbeteren jullie de kans op een succesvolle zwangerschap en leggen jullie een sterke basis voor de gezondheid van jullie toekomstige kind.