Tips voor vruchtbaarheid bij aanstaande vaders

Er wordt vaak gedacht dat alleen de gezondheid van de moeder belangrijk is bij het krijgen van een kindje. Maar eigenlijk speelt de gezondheid van de vader ook een grote rol. In dit blog een aantal belangrijke tips en inzichten die kunnen helpen bij het optimaliseren van de vruchtbaarheid bij mannen.

Dieet

Een gezond dieet is altijd belangrijk, maar wist je dat het ook invloed heeft op de kans op conceptie bij mannen? De kwaliteit en hoeveelheid sperma kunnen beïnvloed worden door wat je eet. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink en selenium zijn vooral goed voor de vruchtbaarheid en sperma gezondheid. Denk aan oesters, rundvlees en Braziliaanse noten. Als gezond eten lastig is, kan een supplement zoals Proceive Men helpen.

Roken en alcohol

Roken en te veel alcohol drinken kunnen de gezondheid van sperma negatief beïnvloeden. Roken vermindert bijvoorbeeld de kwaliteit en hoeveelheid sperma en kan zelfs het DNA ervan veranderen. Matigen of stoppen met deze gewoontes kan een groot verschil maken.

Dagelijkse activiteiten

Kleine dagelijkse gewoontes kunnen ook invloed hebben op je vruchtbaarheid. Wist je dat je testikels buiten je lichaam zijn omdat ze koel moeten blijven? Warmte kan namelijk de kwaliteit van sperma aantasten. Daarom is het slim om bijvoorbeeld geen warme laptop op je schoot te gebruiken of warme baden te vermijden. Matige lichaamsbeweging is ook goed voor de vruchtbaarheid en helpt stress te verminderen.

Een slechte gezondheid van sperma kan het lastiger worden om zwanger te raken. Door positieve veranderingen in je dieet en levensstijl aan te brengen, verbeter je niet alleen je kansen op zwangerschap, maar ook de gezondheid van je baby. Het kan al vanaf drie maanden voor het proberen om zwanger te worden een merkbaar verschil maken. Overweeg ook supplementen zoals die van het Proceive-assortiment om ervoor te zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.