Het moet van twee kanten komen

Als vrouw wil je graag alle feiten op een rijtje hebben als je probeert zwanger te worden. Hopelijk eet je al een gezond uitgebalanceerd dieet en neem je prenatale supplementen. Maar het is belangrijk om te weten dat je partner hetzelfde zou moeten doen!

Het is een veel voorkomende misvatting dat de kwaliteit van het sperma niet zo belangrijk is als de gezondheid van de eicellen als het gaat om vruchtbaarheid – sperma maakt de helft van het embryo uit en daarom is het de helft van het plaatje, vooral als je vruchtbaarheidsproblemen hebt gehad.

De cyclus van het produceren van sperma duurt 2 maanden. Dit betekent dat we vóór de conceptie 2 tot 3 maanden hebben waarin de kwaliteit van het sperma positief beïnvloed kan worden door veranderingen in voeding, supplementen en levensstijl. Er zijn veel dingen die je partner kan doen om de weg naar het ouderschap makkelijker te maken, vooral als je moeite hebt gehad om zwanger te worden. Dr. Michelle Hone heeft hieronder haar beste tips op een rijtje gezet.

DIEET

Het is belangrijk dat jouw partner een gezond lichaamsgewicht heeft, want overgewicht kan problemen veroorzaken bij de vruchtbaarheid. Het optimale dieet dat je kunt volgen, is een mediterraan dieet dat rijk is aan voedingsstoffen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit dieet een positieve invloed heeft op de vruchtbaarheid van mannen. Dit betekent een dieet met een grote verscheidenheid aan groenten, fruit, noten, zaden, volkoren granen, vis en mager vlees.

OMEGA 3S

Mannen die proberen hun partner te bevruchten, moeten vis in hun dieet opnemen en vooral vette vis, zoals zalm, makreel, ansjovis, sardines en haring. Vette vis in het bijzonder bevat omega 3-vetzuren, die verbazingwekkende ontstekingsremmende eigenschappen hebben en geweldig zijn voor onze algehele gezondheid. Maar maak je geen zorgen als je partner geen vette vis eet, hij kan een supplement nemen en al die heilzame omega 3’s binnenkrijgen via Proceive Omega 3. Onderzoek toont aan dat het slikken van een supplement met omega 3 visolie gedurende 3 maanden resulteert in een vermindering van de schade aan het DNA van het sperma van 22% tot 9%! Schade in het DNA van het sperma kan leiden tot moeilijke bevruchting, een mogelijke miskraam en chromosomale afwijkingen.

EEN PRENATALE MULTIVITAMINE

Prenatale supplementen zijn niet alleen voor vrouwen! Als partners proberen zwanger te worden, moeten zij een multi-vitamine nemen die foliumzuur bevat, in de vorm van methylfolaat. Vitamine B9 is ook een belangrijke stof bij het verminderen van DNA-beschadiging van sperma.

CoQ10

De kwaliteit van sperma neemt van nature af met de leeftijd. Dus als je partner ouder is dan 35 jaar, moet hij overwegen CoQ10 aan te vullen doormiddel van een supplement. Onderzoek toont aan dat een supplement met 200-300mg CoQ10 per dag kan resulteren in een toename van het aantal en de beweeglijkheid van de zaadcellen, evenals een verbetering van de algehele gezondheid van het sperma. Proceive Max Men is geschikt voor mannen ouder dan 35 jaar en bevat CoQ10, dus Proceive heeft u gedekt.

BEPERK ALCOHOLGEBRUIK EN ROKEN

Jouw partner moet het alcoholgebruik tot een minimum beperken en stoppen met roken of het gebruik van recreatieve drugs wanneer je zwanger bent, omdat van al deze levensstijlfactoren is aangetoond dat ze de vruchtbaarheid negatief beïnvloeden.

HEEFT JOUW TELEFOON INVLOED OP DE VRUCHTBAARHEID?

Mannen die proberen hun partner te bevruchten, moeten hun telefoon niet in hun zak houden! Het is aangetoond dat deze straling het aantal, de beweeglijkheid en de gezondheid van het sperma vermindert. Dus houd je telefoon uit de buurt van de belangrijke delen!

BLIJF KOEL DAAR BENEDEN

Het is aangetoond dat een verhoging van de temperatuur in de lies de kwaliteit van het sperma aantast. Mannen moeten niet de hele dag zitten (neem kleine pauzes); en zeer hete baden, douches, sauna’s, stoombaden en strakzittend ondergoed vermijden!