Checklist tweede trimester (13 – 27 weken)

Het eerste trimester is achter de rug en hopelijk is de ochtendmisselijkheid of het ongemak afgenomen.

  • Begin met het innemen van het Proceive Zwangerschap Trimester 2-supplement. Dit supplement is speciaal afgestemd op de voedingsbehoeften van dit trimester.
  • Onderzoek en boek een prenatale les of zwangerschapscursus – Vaak zijn de lessen snel volgeboekt, dus boek op tijd. Er zijn ook privé-zwangerschapslessen beschikbaar, die misschien beter bij je passen. Dit trimester is een goed moment om zwangerschapsyoga, pilates of aquarobics te volgen. Hypnobirthing-lessen zijn ook helemaal in en kunnen je ook helpen je voor te bereiden met ontspanningstechnieken voor tijdens de geboorte als tijdens de zwangerschap.
  • Zorg voor je veranderende lichaam – Het is niet altijd gemakkelijk (vooral als er al peuters rondrennen) maar het is altijd de moeite waard. Begin of ga door met bekkenbodemoefeningen en rustige lichaamsbeweging. Koop een paar comfortabele zwangerschapsbeha’s van goede kwaliteit, die geschikt zijn voor de veranderende borsten en die na de zwangerschap en tot aan de borstvoeding gedragen kunnen worden.
  • Vier de zwangerschap – Geniet ook van dit speciale moment. Hou het veranderende lichaam bij met foto’s naarmate je zwangerschap vordert. Hou een zwangerschapsdagboek bij of schrijf een brief aan je baby. Begin na te denken over babynamen (als er nog geen favoriete namen in gedachten zijn!).
  • Praat met je werkgever en breng ze op de hoogte van je zwangerschap. Vraag naar zwangerschapsverlof en vraag de benodigde formulieren aan. Denk ook aan verzekeringszaken mocht dat nodig zijn.
  • Onderzoek babyspullen – Prioriteiten stellen & budget voor babyspullen. Essentiële benodigdheden voor een baby zijn: een goed en gedegen autostoeltje, een draagdoek, een buggy/reiswieg en natuurlijk een ledikant of bedje voor de baby. Verloskundigen raden aan dat baby’s ten minste 6 maanden in dezelfde kamer slapen als hun ouders. In dat geval is er nog tijd genoeg voor de kinderkamer. Maar natuurlijk kan dit voor iedereen verschillen. Houd er ook rekening mee dat mensen je kleding en babyspullen kunnen geven als de baby er is. Je hoeft niet alles nu te kopen, je kunt alles kopen als je het nodig hebt.