Dr. Phil Boyle van Neo Fertility geeft zijn beste vruchtbaarheidstips

MAXIMALISEER JE VOEDING

Voeding is essentieel voor de conceptie, dus zelfs als je een gezond, uitgebalanceerd dieet hebt, investeer dan in vitamines van goede kwaliteit voor jou en je partner. Ik zou altijd aanraden om een supplement te nemen met een uitgebreide formulering; vrouwen moeten ervoor zorgen dat ze iets nemen dat B-vitamines en magnesium bevat, evenals foliumzuur, terwijl mannen ervoor moeten zorgen dat ze de kwaliteit van hun sperma verbeteren met selenium en arginine.

VERGEET JE RELATIE NIET

Hoewel het leuk moet zijn om te proberen een baby te krijgen, kan het, als je het langer dan verwacht hebt geprobeerd, een tol gaan eisen op je relatie. Probeer actief te investeren in je relatie, door de tijd te nemen om de dingen te doen die jullie allebei leuk vinden en door met elkaar te praten over hoe je je voelt.

EVENWICHT IS HET BESTE

Als je probeert om je voeding te optimaliseren als voorbereiding op een zwangerschap, laat je dan niet verleiden door trendy diëten. Het is altijd een goed idee om minder bewerkte voedingsmiddelen te eten, maar laat je niet verleiden om bepaalde voedselgroepen te schrappen of maaltijden over te slaan. Kies in plaats daarvan voor een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen om je de beste kansen op een zwangerschap te geven.

MANNEN ZIJN OOK BELANGRIJK

Er zijn veel misvattingen over mannelijke vruchtbaarheid, namelijk dat mannen de neiging hebben om te denken dat ze hun hele leven kinderen kunnen verwekken. Dit is niet het geval! Net als bij vrouwen neemt de kwaliteit van het sperma van mannen af na de leeftijd van 40 jaar. Oudere mannen die proberen een baby te krijgen, kunnen te maken krijgen met een laag aantal zaadcellen, slechte beweeglijkheid en beschadiging van het DNA. Het is belangrijk dat mannen begrijpen hoe belangrijk het is om sperma van goede kwaliteit te hebben voor een gezonde zwangerschap.

Dr. Phil Boyle is in 1992 afgestudeerd in geneeskunde aan de Universiteit van Galway en is lid van zowel het Irish (MICGP) als het Royal (MRCGP) College of General practitioners.

Dr. Boyle is lid van de American Academy of FertilityCare professionals (AAFCP) en is een gecertificeerde FertilityCare Medical Consultant (CFCMC). Hij is lid van de Irish Fertility Society en is momenteel voorzitter van het International Institute for Restorative Reproductive Medicine.